Ασύρματη Βιομηχανική Δικτύωση - Wireless M-Bush Mesh - Lumenradio W-Modbus Device. RS485, Modbus RTU και BACnet MS/TP master/slave transparent ασύρματη δικτύωσηΗ LumenRadio διαθέτει λύσεις μετατροπής βιομηχανικών διαύλων σειριακής επικοινωνίας όπως Modbus RTU και BACnet MS/TP σε ασύρματους, τις οποίες ενσωματώσαμε στο Meton Connect.

 

Mέσα απο τη συνεργασία απευθείας αντιπροσώπευσης της Σουηδικής Lumenradio, παρέχουμε τη λύση της ασύρματης βιομηχανικής δικτύωσης μέσω πρωτοκόλλου Wireless Modbus RTU.

Πιο συγκεκριμένα για το Modbus RTU, διαθέτουμε τον πομποδέκτη W-Modbus:

 

 1. Επικοινωνεί με ενσύρματο Modbus RTU από οποιαδήποτε RS485 συσκευή όπως PLC, μετρητές ενέργειας, ροόμετρα κτλ
 2. Μεταδίδει την επικοινωνία transparently προς άλλους πομποδέκτες W-Modbus εντός εμβέλειας (δίκτυο Mesh), επιτυγχάνοντας μεγάλες αποστάσεις ραδιοζεύξης ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους με βαριά τοιχοποιϊα (πχ ασύρματη επικοινωνία από όροφο σε όροφο)
 3. Παραδίδει την επικοινωνια Modbus RTU σε 1 κεντρική Modbus Master συσκευή όπως HMI οθόνη ή λογισμικό Modbus server

Με τη λύση αυτή διευκολύνεται ιδιαίτερα η βιομηχανική δικτύωση και εξαλείφονται τα συνήθη σφάλματα διαύλου σειριακής επικοινωνίας καθώς:

 

Δεδομένα από ελεγκτές (controllers) ψυγείων, ψυκτικών θαλάμων, καταψύξεων, παστεριωτών, και άλλων συσκευών - μέτρηση εξειδικευμένων μεγεθών - διασύνδεση με εξειδικευμένους αισθητήρες

 • Ο εξοπλισμός σας παραμένει ως έχει - δεν χρειάζεται να αντικατασταθούν ούτε οι μετρητές/controllers (Modbus slaves) ούτε η κεντρική συσκευή Modbus RTU ή το λογισμικό Modbus RTU server.
 • Το σφάλμα ενός Modbus slave ή η διακοπή/βραχυκύκλωμα του κοινού διαύλου RS485, δεν ρίχνει όλο τον δίαυλο ή μέρος του διαύλου, όπως συμβαίνει με την κλασσική ενσύρματη προσσέγγιση.

 

Δείτε σε αυτό το βίντεο μία σύντομη παρουσίαση της λύσης.

 

Ο πομποδέκτης W-Modbus είναι απόλυτα συμβατός με τo IoT datalogger / Modbus Master Meton Connect και την πλατφόρμα μας Meterscope Web Portal.

Δείτε τη λύση του Meton Connect, για μέτρηση και καταγραφή δεδομένων από αισθητήρες κάθε τύπου.

Ασύρματη Βιομηχανική Δικτύωση - Wireless M-Bush Mesh - Lumenradio W-Modbus Device. RS485, Modbus RTU και BACnet MS/TP master/slave transparent ασύρματη δικτύωση
Ελληνικά

⇒ Άμεσα μέτρα με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης κατά 10% το επόμενο διάστημα, με τελικό στόχο κατά 30% μέχρι το 2030.

⇒ Ψηφιακό σύστημα παρακολούθησης της κατανάλωσης ενέργειας

Εξοικονόμηση Ενέργειας - Μείωση Εκπομπών Co2

BEMS - Ενεργειακός Έλεγχος

Το Meton PLC και η πλατφόρμα Meterscope Manager στην υπηρεσία της εξοικονόμησης ενέργειας και της μείωσης εκπομπών Co2 στα κτίρια του δημόσιου τομέα.

BEMS για τα δημόσια κτίρια: Πλήρης έλεγχος HVAC, ενέργειας και φωτισμού - Υποστήριξη BACnet IP, KNX, M-Bus, wireless M-Bus, Modbus, MQTT για διασύνδεση με κάθε είδους συσκευή30% εξοικονόμηση ενέργειας και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα

 • Συντήρηση συστημάτων θέρμανσης και ψύξης, συμπεριλαμβανομένων των κλιματιστικών μονάδων, τουλάχιστον μία φορά κατ’ έτος.
 • Καθορισμός εσωτερικής θερμοκρασίας κτιρίων (μέγιστης/ελάχιστης). Η εσωτερική θερμοκρασία των κτιρίων γραφείων του Δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα, κατά τη θερινή περίοδο τηρείται στους 27ο C και κατά τη χειμερινή στους 19ο C.
 • Απενεργοποίηση ψύξης/θέρμανσης σε χώρους και ώρες που δεν υπάρχουν εργαζόμενοι.
 • Απενεργοποίηση εξοπλισμού γραφείου και φωτισμού σε χώρους και ώρες που δεν υπάρχουν εργαζόμενοι.
 • Χρήση του νυχτερινού αερισμού το καλοκαίρι και κατάλληλη σκίαση των κτιρίων, ανάλογα με την εποχή και μέτρα εξοικονόμησης σε ό,τι αφορά στον οδοφωτισμό και στην χρήση ηλεκτροφόρου εξοπλισμού.

BEMS για τα δημόσια κτίρια

 • Πλήρης έλεγχος HVAC, ενέργειας και φωτισμού
 • Υποστήριξη BACnet IP, KNX, M-Bus, wireless M-Bus, Modbus, MQTT για διασύνδεση με κάθε είδους συσκευή

Ενεργειακός Έλεγχος

 • Σταθερός ή φορητός εξοπλισμός μέτρησης ενέργειας, συμβατός με το πρότυπο EN 16247
 • Cloud SaaS λογισμικό που διευκολύνει την ανάλυση μετρήσεων για τον ενεργειακό έλεγχο

 

Γενικές επεμβάσεις αυτοματισμού, ελέγχου & καταγραφής ενέργειας, ενεργειακή αναβάθμιση συστήματος φωτισμού, συμβατότητα με πρότυπο EN 16247
Ελληνικά

Οι νέες τεχνολογίες διαδικτύου στις επιχειρήσεις - Από την απλή καταγραφή θερμοκρασίας στον έλεγχο, την αξιολόγηση των δεδομένων από τους ελεγκτές των ψυκτικών θαλάμων και την τεχνητή νοημοσύνη

Η παρακολούθηση των δεδομένων θερμοκρασίας στα προϊόντα που βρίσκονται σε ψύξη ανέκαθεν αποτελούσε μία σημαντική ανάγκη των επιχειρήσεων, κυρίως σε ό,τι αφορά τη διασφάλιση της ποιότητας τους, όπως αυτό αποτυπώνεται στα σχετικά πρωτόκολλα (HACCP, ISO κ.α.), αλλά και ως δικλείδα ασφαλείας για την αποφυγή βλαβών και απώλειας αγαθών.

Σε ένα μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων, η ανάγκη αυτή ακόμη και σήμερα καλύπτεται με την τήρηση αρχείου καταγραφών χειροκίνητα. Η πρακτική αυτή είναι αφενός χρονοβόρα, αφετέρου αφήνει μεγάλο περιθώριο για λάθη, ανακρίβειες και απαιτεί σημαντική οργάνωση, ώστε το αρχείο καταγραφών να είναι εύχρηστο σε μια μελλοντική χρήση (μελέτη, έλεγχος εποπτικής αρχής κοκ). Όπως επίσης είναι εύκολα αντιληπτό, η τήρηση αρχείου καταγραφών χειροκίνητα δεν προσφέρει καμία προειδοποίηση ή προστασία από βλάβες και ζημιές.

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, η πρόοδος της τεχνολογίας αλλά και η διευκόλυνση της ενσωμάτωσης της στην καθημερινή ζωή είναι εντυπωσιακή.

Η είσοδος στο μαγικό κόσμο της σύγχρονης τεχνολογίας συχνά φαντάζει εξωτική, με την πάροδο των χρόνων ωστόσο γίνεται ολοένα και πιο εύκολα αντιληπτό ότι κάτι τέτοιο εν τέλει έχει πολλαπλά οφέλη με μικρό συγκριτικά κόστος και χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Η παροχή εργαλείων που κάνουν τη ζωή του επαγγελματία ευκολότερη είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη και πολύτιμη.

 

Οι νέες τεχνολογίες διαδικτύου στις επιχειρήσεις - Από την απλή καταγραφή θερμοκρασίας στον έλεγχο, την αξιολόγηση των δεδομένων από τους ελεγκτές των ψυκτικών θαλάμων και την ενεργειακή αναβάθμιση
Ελληνικά

Με κάθε αγορά Meton Sense για την καταγραφή των θερμοκρασιών της επιχείρησής σας, παρέχουμε δωρεάν ένα μετρητή ενέργειας!Καταγραφικά Θερμοκρασίας - Κατανάλωση ενέργειας σε ψυγεία, ψυκτικούς θαλάμους, καταψύξεις, φωτισμό, συσκευές κουζίνας

Ο μετρητής, μονοφασικός ή τριφασικός, συνοδεύεται από κιτ εύκολης τοποθέτησης και είναι παρέχεται προρυθμισμένος.

Άμεσα οφέλη

1. Εποπτεία κατανάλωσης μίας ενεργοβόρας συσκευής
2. Εντοπισμός δυσλειτουργιών που οδηγούν σε αυξημένη κατανάλωση.

Δυνατότητα επιπλέον καταγραφής

 • Θερμοκρασίας χώρου & evaporator
 • Υγρασίας
 • Πίεσης ψυκτικού υγρού
 • Κατάσταση defrost, compressor, ανεμιστήρα
 • Κατάσταση πόρτας θαλάμουΚαταγραφικά θερμοκρασίας Meton - Διασύνδεση με μετρητή ενέργειας - μέτρηση ενεργειακής κατανάλωσης σε ψυγείο, ψυκτικό θάλαμο, κατάψυξη
 • Ωρών λειτουργίας

Η προσφορά συμπεριλαμβάνει και την αγορά καταγραφικού Meton Connect που απευθύνεται σε επιχειρήσεις της βιομηχανίας τροφίμων.

Ζητήστε μας προσφορά

Καταγραφικό θερμοκρασίας Meton - Διασύνδεση με μετρητή ενέργειας - μέτρηση ενεργειακής κατανάλωσης σε ψυγείο, ψυκτικό θάλαμο, κατάψυξη
Ελληνικά

Καταγραφικά θερμοκρασίας με ασύρματα αισθητήρια θερμοκρασίας - Meton Sense WirelessΤο σύστημα Meton μπορεί και διασυνδέεται πλέον, με ασύρματα αισθητήρια κάνοντας εξαιρετικά εύκολη τη διαδικασία της εγκατάστασης.
 

 • 8 ενσωματωμένες είσοδοι: αναλογικές, ψηφιακές, 1-wire

 • 1 Δέκτης ασύρματων αισθητηρίων wM-bus

 • Εσωτερική μνήμη 4GB

 • Θύρα Ethernet

 • Τάση τροφοδοσίας 5V DC / 1A

 • Σασί: 92(μ) x 62(π) x 25(υ) mm, υλικό ABS

Υπάρχει διαθέσιμη μια γκάμα ασύρματων αισθητηρίων για την μέτρηση μεγεθών όπως θερμοκρασία, υγρασία, ψηφιακά μεγέθη, CO2 κτλ. Τα αισθητήρια αυτά επικοινωνούν ασύρματα με την κεντρική μονάδα του συστήματος, είναι αυτόνομα και η μπαταρία τους έχει διάρκεια 14 χρόνια!

Ασύρματη μέτρηση θερμοκρασίας, υγρασίας, ψηφιακών μεγεθών, CO2 με το καταγραφικό Meton
Ελληνικά

Σειρά Meton - Καταγραφικά θερμοκρασίας, υγρασίας, ενέργειας, στάθμης, πίεσης, ροής υγρών & ενεργειακών καταναλώσεων, διασύνδεσης controller & συσκευών ελέγχου ψύξης

Τα εξειδικευμένα χαρακτηριστικά του Meton Connect - Lab Edition είναι:

 1. Δυνατότητα εστίασης και ακριβούς ανάγνωσης πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, από -40 έως -200.
 2. Διασύνδεση με εξειδικευμένες συσκευές εργαστηριακού εξοπλισμού (υπερκαταψύκτες, δοχεία υγρου αζώτου κ.α.) και λήψη πλήθους δεδομένων από αυτές (ψηφιακοι συναγερμοί, στάθμη κ.α.)
 3. Μέγιστη δυνατή ακρίβεια μετρήσεων από +/-0.25oC έως +/-0.15oC.

 

Μέτρηση εξειδικευμένων μεγεθών πολύ χαμηλής θερμοκρασίας -85 / -200 βαθμών κελσίου - Μέτρηση θερμοκρασίας στάθμης υγρού αζώτου
Ελληνικά
Αγαπητοί μας συνεργάτες,
 

Η εταιρεία μας ανακοινώνει επίσημα ότι από τις 31/03/2020 και έπειτα δεν θα παρέχει πλέον τεχνική υποστήριξη για τις συσκευές Microbot. Οι σύνθετες τεχνικές δυσκολίες που έχουν προκύψει λόγω παλαιότητας των συστημάτων δεν μας επιτρέπουν πλέον την επίλυση των τεχνικών προβλημάτων, όταν αυτά προκύπτουν.

 

Πρόταση αντικατάστασης με έκπτωση!
 

Θα θέλαμε να σας υπευνθυμίσουμε ότι η εταιρεία μας έχει προσαρμόσει το νέο της καταγραφικό σύστημα, το Meton, ώστε να είναι συμβατό με τα αισθητήρια που χρησιμοποιεί το Microbot.

Με τον τρόπο αυτό περιορίζεται στο ελάχιστο το κόστος αντικατάστασής του.

 

Λήξη υποστήριξης συσκευών Microbot - Πρόταση αντικατάστασης με το νέο καταγραφικό θερμοκρασίας Meton
Ελληνικά
Καταγραφή Θερμοκρασίας - Υγρασίας Ψυκτικών Θαλάμων - Αρχείο Καταγραφών - Ειδοποιήσεις Ασφαλείας
Ελληνικά

Η καινοτομία είναι ένα από τα πλέον σημαντικά στοιχεία της σύγχρονης επιχειρηματικότητας, ακόμη κι όταν αυτή αφορά την παροχή "παραδοσιακών" υπηρεσιών και προϊόντων. Η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει δυνατότητες για εφαρμογές που λύνουν πραγματικά και δύσκολα προβλήματα της καθημερινότητας των επιχειρήσεων και είναι πλέον προσιτή ακόμα και σε αυτές που είναι μικρές και με χαμηλούς προϋπολογισμούς.

H Infoscope Hellas παρέχει μία σειρά από λύσεις που μπορούν να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα της επιδότησης μιας επιχείρησης, βοηθώντας την να αυξήσει την αποδοτικότητα της και καθιστώντας το φάκελο σας πολύ πιο ελκυστικό.

Αν συμμετέχετε στη σχεδίαση ή την υλοποίηση κάποιου ευρωπαϊκού προγράμματος επιδότησης (ΕΣΠΑ - LEADER) είτε ως σύμβουλος είτε για τη δική σας επιχείρηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για μια αμοιβαία επωφελή συνεργασία.

Καινοτομία & Τεχνολογία για σχεδίαση και υλοποίηση ευρωπαϊκών επιδοτούμενων προγραμμάτων (ΕΣΠΑ - LEADER)
Ελληνικά

Σελίδες