Η δημιουργία ενός ιστοτόπου πλήρως συμμορφωμένο με το πρότυπο WCAG 2.0 παρέχει ένα μεγάλο εύρος πλεονεκτημάτων και για την εταιρεία σας, αλλά και για τους επισκέπτες και μελλοντικούς πελάτες σας.

Εξασφάλιση μελλοντικής λειτουργίας

Η ανάπτυξη ενός ιστοτόπου σύμφωνο με τις τρέχουσες οδηγίες για την προσβασιμότητα στο διαδίκτυο θα λειτουργεί σωστά και θα είναι συμβατή με όλες τις τεχνολογίες διαδικτύου, στο παρόν και στο μέλλον. Με αυτό τον τρόπο εξοικονομείται χρόνος και χρήματα: Δε θα είναι απαραίτητη η ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας μετά από λίγα χρόνια ή κάθε φορά που εμφανίζονται νέες τεχνολογίες στο διαδίκτυο.

Εύχρηστοι Ιστοτοποι

Οι ιστότοποι που συμμορφώνονται με τις οδηγίες για την πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι βολικότεροι στη χρήση. Αξιοποιούν μια στιβαρή και βελτιστοποιημένη δομή για την παρουσίαση του περιεχομένου κάνοντας έτσι τη ζωή όλων ευκολότερη. Σε συνδυασμό με τα εργαλεία της προσβασιμότητας (e-accessibility tools) για τα άτομα με αναπηρία, η ιστοσελίδα σας γίνεται πλήρως λειτουργική για τη συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών.

Βελτιστοποίηση της κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης (Search Engine Optimization)

Η κατάταξη σας στις μηχανές αναζήτησης θα βελτιωθεί θεαματικά. Όσο καλύτερα προσβάσιμη είναι η σελίδα σας στους επισκέπτες, τόσο περισσότερο προσβάσιμη θα είναι και στις μηχανές αναζήτησης. Οι ιστότοποι που συμμορφώνονται με το πρότυπο WCAG 2.0 περιέχουν περισσότερα στοιχεία ευανάγνωστα στις μηχανές αναζήτησης.

Γρηγορότερη Φόρτωση της Σελίδας

Οι σελίδες που πληρούν τα κριτήρια προσβασιμότητας χρησιμοποιούν λιγότερο κώδικα. Δε χρησιμοποιούν flash, έχουν λιγότερες εικόνες και γενικότερα λιγότερα "εξογκώματα", ως εκ τούτου η σελίδα σας φορτώνονται γρηγορότερα για όλους τους επισκέπτες. Ένας ευχαριστημένος επισκέππτης σύντομα θα γίνει ένας ευχαριστημένος πελάτης.

Ενίσχυση Δημόσιας Εικόνας

Διαφημίζοντας το γεγονός ότι έχετε λάβει υπ' όψιν σας όλες τις παραμέτρους για την προσβασιμότητα στο διαδίκτυο, θα σας βοηθήσει πολύ σε όλες τις παραμέτρους των δημοσίων σχέσεων σας.

Προγράμματα επιδοτήσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις εθνικές κυβερνήσεις

Πλήρος κυβερνήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο είναι πρόθυμες και ικανές να προσφέρουν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό σε μορφή επιδότησης, ώστε το διαδίκτυο να αποκτήσει μία μορφή που διέπεται από καλύτερη προσβασιμότητα για όλους, προστατεύοντας τους ανθρώπους με αναπηρία από τις διακρίσεις και βελτιώνοντας τη χρηστικότητα του διαδικτύου για όλους.

Η σύγχρονη δομή και η κομψή εμφάνιση είναι το ένα στοιχείο. Η πλήρης λειτουργικότητα, η άνετη χρήση και η εύκολη πρόσβαση για όλους είναι ένα δεύτερο. Η εταιρεία μας σας προσφέρει και τα δύο, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα ή την εμφάνιση, σχεδιάζοντας και αναπτύσσοντας την ιστοσελίδα σας χρησιμποιώντας σύγχρονες τεχνικές, κατάλληλες και προσβάσιμες από όλους.

Ιστοσελίδες κατάλληλες για ΑμεΑ - Συμμόρφωση με το πρότυπο WCAG 2.0 - Πλεονεκτήματα

Πλεονεκτήματα ιστοσελίδων σύμφωνων με το πρότυπο WCAG 2.0
Ελληνικά