Μπάρα προσβασιμότητας στο διαδίκτυο - ιστοσελίδα για αμεα

 

 

 

Eucleides - Ιστοσελίδες για ΑμεΑ - Μπάρα προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία στην ιστοσελίδα σαςΗ μπάρα προσβασιμότητας ατόμων με ειδικές ανάγκες "Eucleides" είναι ένα πρόσθετο που υλοποιήθηκε από την Infoscope Hellas, βασίζεται σε πρωτότυπο λογισμικό αναπτυγμένο από την εταιρεία μας και παρέχει πλήρη συμβατότητα με το πρωτόκολλο WCAG 2, επίπεδο ΑΑ.

Η μπάρα προσβασιμότητας Eucleides είναι συμβατή με όλες τις δημοφιλείς πλατφόρμες κατασκευής ιστοσελίδων (Wordpress - Joomla - Drupal) αλλά και την πλειοψηφία των custom CMS.

Περιλαμβάνει:

 
 • Επιλογές αυξομείωσης του μεγέθους κάθε στοιχείου κειμένου του ιστοτόπου (άρθρο, μενού, σύνδεσμοι κλπ)
 • Αλλαγή της αντίθεσης της ιστοσελίδας (άσπρο φόντο-μαύρα γράμματα/μαύρο φόντο-άσπρα γράμματα/μπλε φόντο-κίτρινα γράμματα)
 • Λογισμικό ανάγνωσης κειμένου στην ιστοσελίδα (μετατροπή κείμενο σε ομιλία)
 • Συντομεύσεις πληκτρολογίου για πλοήγηση στον ιστότοπο χωρις ποντίκι
 • Φωνητικό μήνυμα υπόδειξης χρήσης - Αυτόματη έναρξη
 • Μνήμη των επιλογών του χρήστη κατά την περιήγηση του στις διάφορες σελίδες του ιστοτόπου
 • Σύγχρονη εμφάνιση ιστοσελίδας με responsive σχεδιασμό για βέλτιστη προβολή σε tablets & smartphones
 • Δυνατότητα παραμετροποίησης ως προς τη διάταξη της στην ιστοσελίδα (οριζόντια/κάθετη έκδοση)

Ενδεικτικές εφαρμογές της μπάρας προσβασιμότητας Eucleides

Η μπάρα διαδικτυακής προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία απευθύνεται σε:

 • Άτομα με τύφλωση
 • Άτομα με μειωμένη όραση
 • Άτομα με κινητικά προβλήματα

Φωνητικές & Αναλυτικές Οδηγίες Χρήσης

Αν δυσκολεύεστε στη χρήση της μπάρας προσβασιμότητας, συμβουλευτείτε τις αναλυτικές οδηγίες χρήσης - διαθέσιμες και σε φωνητικές οδηγίες: Μπάρα προσβασιμότητας ΑμεΑ - Eucleides: Φωνητικές & Αναλυτικές Οδηγίες Χρήσης

Η εγκατάσταση της μπάρας προσβασιμότητας είναι αυτοτελής. Δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με μειωμένη όραση και κινητικά προβλήματα να έχουν πρόσβαση στον ιστότοπο. Ωστόσο, συνιστάται ανεπιφύλακτα η προσαρμογή της σελίδας σύμφωνα και με τους υπόλοιπους κανόνες του προτύπου WCAG 2.0, τουλάχιστον στο επίπεδο AA, ώστε η βελτίωση της προσβασιμότητας να είναι πλήρης και η ιστοσελίδα να επωφεληθεί από τα πλεονεκτήματα της συμμόρφωσης με το πρότυπο WCAG.

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει πλήρως την προσαρμογή της ιστοσελίδας σας, εφόσον το επιθυμείτε.

Αναλαμβάνουμε επίσης την ανακατασκευή της υφιστάμενης ιστοσελίδας σας, ή την κατασκευή του ιστοτόπου από την αρχή, σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες.

Για την εγκατάσταση της μπάρας προσβασιμότητας EuCleides απαιτείται πρόσβαση μέσω FTP. Για την πλήρη προσαρμογή της σελίδας, απαιτείται πρόσβαση και στο διαχειριστικό περιβάλλον (back-end) του ιστοτόπου.

 

Eucleides: Μπάρα προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία στην ιστοσελίδα - κάθετη διάταξηΟ Ευκλείδης από την Αλεξάνδρεια (~ 350 π.Χ. - 270 π.Χ.), ήταν Έλληνας μαθηματικός, που δίδαξε και πέθανε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, περίπου κατά την διάρκεια της βασιλείας του Πτολεμαίου Α΄ (323 π.Χ. - 283 π.Χ.). Στις μέρες μας είναι γνωστός ως ο «πατέρας» της Γεωμετρίας. Ο Ευκλείδης κατέχει μια κρίσιμη θέση στην ιστορία της Λογικής και των Μαθηματικών, καθώς είναι ο πρώτος που παράγει ένα αυστηρά δομημένο και συνεκτικό σύστημα προτάσεων (θεωρημάτων και πορισμάτων) με βάση ένα σύνολο ορισμών και 5 μόνο αρχικές αναπόδεικτες προτάσεις (αιτήματα). Κατ' αυτό το τρόπο περιέλαβε στο σύστημα αυτό και προτάσεις ήδη διατυπωμένες παλαιότερων σημαντικών μαθηματικών, όπως ο Θαλής, ο Πυθαγόρας, ο Θεαίτητος, ο Λεωδάμαντας και ο Εύδοξος. Το πιο γνωστό έργο του είναι τα Στοιχεία, που αποτελείται από 13 βιβλία. Εκεί, οι ιδιότητες των γεωμετρικών αντικειμένων και των ακεραίων αριθμών προκύπτουν από ένα σύνολο αξιωμάτων, εμπνέοντας την αξιωματική μέθοδο των μοντέρνων μαθηματικών. Παρ' ότι πολλά από τα θεωρήματα που περιέχονταν στα Στοιχεία ήταν ήδη γνωστά, ένα από τα επιτεύγματα του Ευκλείδη ήταν ότι τα παρουσίασε σε ένα ενιαίο, λογικά συμπαγές πλαίσιο. Το έργο του Ευκλείδη ήταν τόσο σημαντικό ώστε η γεωμετρία που περιέγραψε στα Στοιχεία του (η βάση της οποίας είναι: έστω μία ευθεία ε και ένα σημείο Α όχι πάνω σε αυτήν την ευθεία, τότε υπάρχει μόνο μία ευθεία, παράλληλη της ε, που διέρχεται από το Α) ονομάστηκε Ευκλείδεια, ενώ τα Στοιχεία σήμερα θεωρούνται ένα από τα σημαντικότερα μαθηματικά έργα όλων των εποχών. (πηγή wikipedia)

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Η μπάρα προσβασιμότητας Eucleides αναπτύχθηκε το 2012 και έκτοτε έχει αναβαθμιστεί αρκετές φορές.
Παρακάτω -και στο slideshow- μπορείτε να δείτε ενδεικτικές εικόνες από τις παλαιότερες εκδόσεις.

Προηγούμενη Έκδοση Eucleides: Μπάρα προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία στην ιστοσελίδα - Οριζόντια Διάταξη

Μάθετε περισσότερα:

 1. Προσβασιμότητα για όλους - Ιστοσελίδες κατάλληλες και για ΑμεΑ σύμφωνα με το πρότυπο WCAG 2.0

 2. Web Content Accessibility Guidelines: Εισαγωγή στην κατανόηση του προτύπου WCAG 2.0

 3. Εισαγωγή στην προσβασιμότητα στο διαδίκτυο

 4. Τι σημαίνει E-Accessibility

 5. Πλεονεκτήματα Ιστοσελίδων σύμφωνων με το πρότυπο WCAG 2.0

 6. Οδηγίες χρήσης μπάρας προσβασιμότητας ΑμεΑ Eucleides

 7. Μπάρα προσβασιμότητας Eucleides: Ενδεικτικές ιστοσελίδες προσβάσιμες σε ΑμεΑ σύμφωνα με το πρότυπο WCAG 2.0

Κατασκευή Ιστοσελίδας για ΑμεΑ - Προσφορά - Προσαρμογή στο πρότυπο WCAG

Ζητήστε μας προσφορά για να προσαρμόσουμε τη σελίδα σας ή να κατασκευάσουμε μία απλή σελίδα για εσάς, ώστε να είναι προσβάσιμη σε ΑμεΑ

 

 

Eucleides - Μπάρα προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία στο διαδίκτυο - Accessibility Bar Plugin - Ιστοσελίδες Προσβάσιμες σε ΑμεΑ
Ελληνικά