Συσκευή μέτρησης αντανακλαστικών (μάτια-χέρια)

Ο χρήστης καλείται να πιέσει το αντίστοιχο μπουτόν στο μικρότερο δυνατό χρόνο από τη στιγμή που ανάβει το δοκιμαστικό LED. Ο χρόνος του απεικονίζεται στην οθόνη και ταυτόχρονα καταγράφεται σε βάση δεδομένων, ώστε να μπορούν να εξαχθούν συγκριτικά αποτελέσματα.

Με τη βοήθεια μιας κατακόρυφα τοποθετημένης, μεταλλικής επιφάνειας με μορφή πίνακα, εξωτερικών διαστάσεων περίπου 2,00Χ2,00 μ2, κατασκευασμένος από υλικό αντοχής, ο οποίος φέρει κομβία, μετράται ο χρόνος αντίδρασης του χρήστη. Πάνω στον πίνακα - ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από αρτιμελείς χρήστες, αλλά και από ειδικές ή μειωμένης κινητικότητας ομάδες - σε κομβικά σημεία και σε απόσταση μεταξύ τους, υπάρχουν αριθμημένα κομβία με ενσωματωμένο φως, το οποίο ανάβει αίφνης, καλώντας τον χρήστη να το χτυπήσει και να το σβήσει, όσο πιο γρήγορα γίνεται, προκειμένου να ανάψει το επόμενο κομβίο κ.ο.κ. Ο επισκέπτης αφού βρει την κατάλληλη θέση μπροστά στον πίνακα έτσι ώστε να έχει πλήρη ορατότητα, ξεκινάει πατώντας το κουμπί της εκκίνησης. Στόχος του επισκέπτη είναι να σβήσει πατώντας τα όσο πιο γρήγορα γίνεται, όσο το δυνατόν περισσότερα αναμμένα κομβία, χρησιμοποιώντας και τα δυο του χέρια, μέσα σε χρονικό διάστημα 30’’. Το αποτέλεσμα καταγράφει την ικανότητα των αντανακλαστικών του χρήστη.

Δίνεται η δυνατότητα ενεργοποίησης τμήματος του πίνακα ανάλογα με το ύψος του χρήστη (παιδί, ενήλικας). Οι μετρήσεις γίνονται ανάλογα με τις εξής προδιαγραφές: φύλο, βάρος, ύψος, ηλικία, επίπεδο άθλησης (αθλητής, ερασιτέχνης, μη αθλούμενος). Πραγματοποιείται καταγραφή επιδόσεων ονομαστικά ή με username και αυτόματη ταξινόμηση στο αντίστοιχο επίπεδο επίδοσης, με βάση τις υπόλοιπες μετρήσεις που έχουν εισαχθεί στο σύστημα.

Αφορά:

  • Προπονητικά κέντρα ατομικής βελτίωσης αθλητών
  • Γυμναστήρια / προπονητήρια
  • Κεντρα εργομετρικών επιδόσεων / μετρήσεων
  • Επιδείξεις εργομετρικών / ατομικών επιδόσεων

 

Ελληνικά